„Când creezi ceva, cel mai greu este să începi. Nu este mai ușor să crești un fir de iarbă decât un stejar.” Donald Trump

„Un șoarece mic și nu foarte experimentat cu ale vieții, sigur pe el și destul de îndrăzneț, a căzut într-un borcan cu smântână. Cu greu reușea să se ridice până la suprafață pentru o gură de aer.
Cădea de fiecare dată înapoi, spre fundul borcanului. L-a și atins de câteva ori. A fost cuprins de o senzație cumplită de panică, vecină cu disperarea. La un moment dat, nu a mai avut nici măcar lumină. Se întunecase. Disperarea bietului șoarece era totală.
Avea de ales: se îneacă în smântână sau dă din lăbuțe toată noaptea sperând ca dimineața să-l salveze cineva. A ales a doua variantă.
Dimineață – obosit, epuizat, cu mintea răvășită de chinul prin care trecuse toată noaptea, șoarecele abia dacă mai dădea dintr-o lăbuță. Trezit la realitate, s-a întrebat de ce nu se scufundă. Uluit, a constatat că stătea pe ceva tare. Smântâna se transformase în unt după ce o bătuse, o noapte întreagă, cu lăbuțele.”

Morala: Efortul constant, susținut, voința și dorința de a supraviețui, sunt calea prin care eșecul (smântâna) se transformă în succes (unt).

Abilitatea de a avea succes se află în oricare dintre noi, însa, pentru a o descoperi și fructifica, este nevoie să pornești în călătoria care îți va schimba percepția, modul de a fi, de a gândi și de a acționa.