Consiliere & Coaching

Terapie pentru minte

“Cunoaşte-te pe tine însuţi: aceasta trebuie să-ţi fie o regulă de viaţă, chiar dacă nu slujeşte neapărat la descoperirea adevărului.”
Blaise Pascal

Dacă îți dorești o mai bună calitate a vieții, Coaching-ul și consilierea psihologică este terapia pentru mintea ta.

Consilierea este adesea prima și de obicei, una dintre cele mai bune arme pe care le avem împotriva unei serii întregi de probleme psihologice, cum ar fi depresia, durerea și anxietatea dar şi probleme cotidiene precum relații, evenimente de viață dificile și probleme de comportament.
Consilierea are ca scop facilitarea funcționării personale și interpersonale. Acest proces se concentrează pe aspecte emoționale, sociale, vocaționale, educaționale și care țin de sănătate și dezvoltare.

7 dintre cele mai importante beneficii ale consilierii psihologice

Un grad mai mare de conștientizare de sine, de acceptare de sine și de înțelegere a ta și a celorlalți; examinarea emoțiilor tale cu o altă persoană îți permite să te vezi din exterior, ceea ce duce la un sentiment crescut de conștientizare de sine. Te simți mai bine cu tine și cu cine ești. Acest lucru îmbunătățește stima de sine și odată procesată, poate avea efecte extrem de benefice în relațiile personale.
Vezi gândurile tale dintr-o perspectivă diferită. Vorbind cu voce tare și verbalizându-ţi gândurile și emoțiile, îţi va permite să le vezi dintr-o perspectivă nouă şi te va ajuta să ieşi din interiorul propriei minți. Spunându-le unei alte persoane te face să iei în considerare punctul lor de vedere, ceea ce înseamnă că poți câștiga noi moduri de a-ţi aborda problemele. Explorarea gândurilor tale cu o persoană specilizată, neutră, te poate face să te simți inţeles, sa ştii că nu eşti singur și că eşti capabil să-ți gestionezi gândurile într-un mod productiv. Când gândurile sunt dezorganizate, poate fi dificil să faci alegeri pozitive și sănătoase; într-un mod similar, păstrarea unui jurnal este de mare ajutor pentru mulți oameni – faptul că notezi pe hârtie problemele tale îţi va permite să le examinezi de la distanță. În unele cazuri, oamenii descoperă că grijile sau anxietățile lor nu sunt întemeiate pe nicio cauză reală de îngrijorare sau că ceea ce credeau că este o problemă foarte gravă, de fapt, nu este nimic îngrijorător, iar asta poate fi o ușurare imensă.
Îmbunătățirea comunicării și a abilităților interpersonale, descoperind calități și resurse pe care înveți să le utilizezi eficient.
Capacitatea de a gestiona stresul eficient; astfel poţi invăţa metode concrete prin care să fii mai organizat iar asta te va face să te simți mai inspirat şi mai motivat; primeşti direcție, îţi stabilesti cu mai multă claritate obiective şi te simţi capabil să le atingi. Astfel se îmbunătăţesc abilitățile de rezolvare a problemelor și de gestionare a conflictelor.
Capacitatea de a schimba comportamentele, identificând și schimbând obiceiuri sabotoare care ne impiedică evoluţia. Fiecare dintre noi și-a propus, cel puțin odată, să-și schimbe semnificativ modul de viață, însă, din diverse motive, a renunțat să mai facă vreo schimbare majoră. De cele mai multe ori, renunțarea vine din teama de eșec dar mai ales din faptul ca facem aceleaşi comportamente zi de zi aşteptându-ne să obţinem rezultate diferite.
Încredere sporită și abilități de luare a deciziilor; îți îmbunătățește cunoștințele de sine, starea de bine, sănătatea și claritatea minții, făcând astfel schimbări pozitive în viața ta, lucrând la îndeplinirea unor obiective pe baza unui plan.
O mai bună exprimare și gestionare a emoțiilor, respectiv scutire de depresie, anxietate sau alte condiții de sănătate mintală; împărtășirea și descărcarea emoțiilor prin consiliere și discuție te va ajuta să faci mai ușor provocărilor vieţii; ştii că ai pe cineva cu care poți vorbi despre orice îți faci griji. Oamenii constată că știind că te poți baza pe cineva care să-ți asculte problemele, îi eliberează de griji pentru problemele lor tot timpul, ceea ce înseamnă că se pot concentra pe visurile lor, cu o altă stare de spirit.

Coaching-ul

este metoda care te sprijină să alegi și să decizi în mod conștient; te ajută să îți identifici propriile resurse și să îți găsești propriile soluții, acele soluții care știi că sunt cele mai bune pentru tine.

7 caracteristici ale consilierii şi coachingului

Consilierea este un cadou personal și o investiție în viitor
Pentru mine, consilierea este un cadou personal și o investiție în viitor. Chiar dacă am putea avea o viață ideală, am merge la sală și am mânca cele mai potrivite şi sănătoase alimente, nimic nu poate înlocui avantajele pe care le obții din interacțiunea umană reală – este o sursă de sprijin cu adevărat unică.
Această tehnică este centrată pe soluție și orientată către tine
Am ales această tehnică pentru că este centrată pe soluție și orientată către client. Ce înseamnă mai exact asta? Înseamnă că lucrez cu tine pentru a-ţi explora punctele tale forte. Înseamnă că eu am convingerea că tu ai tot potenţialul iar eu te ajut să îl conştientizezi, să îl foloseşti, să îţi iei cele mai potrivite decizii şi soluţii optime pentru tine. Nu mă concentrez pe probleme, ci mai degrabă pe modalități prin care te pot ajuta să le rezolvi. Ştiu că fiecare client, familie, copil, cuplu etc. are propriul set unic de experiențe și îmi adaptez abordarea pentru a se potrivi cu aceste nevoi specifice.
Procesul de consiliere este o experiență educațională
Procesul de consiliere este, în multe privințe, ca o experiență educațională. Clientul nu doar că învață mai multe despre el, dar și dobândește noi abilități. Uneori, consilierea presupune învățarea cu preponderenţă despre o anumită afecțiune (de exemplu: depresie, anxietate, tulburări alimentare) de care este afectat clientul, astfel încât să înțeleagă mai bine opțiunile de tratament.
Consilierea oferă beneficii pozitive ce-ți pot îmbunătăți viața
Consilierea oferă o varietate de beneficii pozitive care îţi pot îmbunătăți semnificativ viața. Adesea, în acest domeniu, toată atenția este pusă pe latura mentală a lucrurilor, dar, ca ființe fizice, fiziologia și sănătatea noastră generală ori bunăstarea joacă și ele un rol în ecuație. Unele astfel de beneficii pe care oamenii le obțin ca urmare a consilierii pot fi: mai multă energie, un somn mai sănătos și un apetit mai bun. Acest lucru are adesea un efect secundar, făcând oamenii mai activi, ceea ce poate ridica sentimente de pozitivitate. Cealaltă latură a acestei monede este simplul beneficiu al petrecerii timpului în imediata apropiere a altor persoane care, în special pentru cei care se simt singuri, pot avea un efect extrem de reconfortant.
Consilierea și coachingul sunt terapii bazate pe exprimare verbală
Atât consilierea, psihoterapia cât și coachingul sunt terapii bazate pe exprimare verbală. Aceste terapii s-au dovedit că ajută oamenii să facă față unor dificultăți precum stresul, anxietatea, gestionarea furiei, depresia, stresul traumatic, abuzul sexual și probleme de relație, tulburări de alimentație, lipsă de încredere în sine, pierdere, doliu, auto-vătămare și dificultăți de personalitate. Cu toții avem momente în care viața devine dificilă, avem o dispoziție scăzută și avem nevoie și de cineva care să vorbească. Uneori trebuie doar să vorbim cu cineva față în față, precum și cu cineva care ne va asculta cu adevărat preocupările noastre. În timpul ședințelor de consiliere, primeşti ajutor să faci față situațiilor care te afectează.
Consilierea este o relație de colaborare confidențială
Consilierea este o relație de colaborare confidențială, cu scopul de a elabora un plan de acțiune realist care să te ajute să te dezvolţi și să crești pentru a obține rezultatele pe care le cauți într-un timp util. Adesea, oamenii se liniştesc vorbind cu prietenii sau familia, dar pentru mulți oameni, acest lucru poate fi de fapt o barieră pentru a discuta în mod deschis și sincer problemele personale. Mulți oameni se simt mai confortabil vorbind cu un profesionist instruit în servicii de consiliere. Consilierul este în esență un partener care te va asculta fără judecată.
Consilierea îți oferă timp pentru a te confrunta cu problemele tale
Astăzi suntem mai aglomerați decât am fost vreodată, deoarece atenția noastră este atrasă în toate felurile posibile din momentul în care ne trezim până în momentul în care adormim. Aceasta înseamnă că rareori ne putem permite să stăm și să procesăm sentimente de vinovăție, remușcare, mâhnire sau tristețe. Consilierea înseamnă că îţi dedici pur și simplu timp pentru a te confrunta cu problemele tale.

Dacă și tu îți dorești să atragi „magie” în viața ta, următorul eveniment te poate interesa.

Completează formularul și programează-te pentru o ședință de terapie pentru minte!

    Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru scopul a răspunde solicitării si conform cu Politica de confidentialitate