A fost odată ca niciodată, într-o padure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici.

Buburuza și licuriciul s-au îndragostit și s-au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna. Numai că, și-au dat seama că în padure erau o mulțime de obstacole, lipsite de importanță pentru alții, dar care pe ei i-ar putea despărți: o crenguță, o pietricică, o frunză…

Și atunci, buburuza și licuriciul au hotărât să se tină tot timpul de mână, pentru ca nimic să nu-i poată despărți. Se plimbau împreună prin pădure și erau foarte fericiți. Dar într-o zi, licuriciul a constatat că buburuza dispăruse. Nu mai știa dacă el a lăsat-o de mână sau dacă ea i-a dat lui drumul mâinii, dar asta nici nu contează în povestea noastră. Contează numai că licuriciul, singur și trist, a căutat buburuza sub fiecare frunză, sub fiecare crenguță, dar nu a găsit-o.

Licuriciul era din ce în ce mai trist și i se părea că pădurea nu mai are niciun gust, niciun sens, niciun farmec … și cum se plimba licuriciul foarte trist, s-a întâlnit cu o furnică. Licuriciul i-a povestit furnicii ce i se întâmplase, iar furnica i-a spus:

– Licuriciule, poate dacă AI STRĂLUCI tare, tare, buburuza te-ar vedea, oricât de departe ar fi, și s-ar întoarce la tine.

– Ştii că ai dreptate? a spus licuriciul. Eram așa de trist, încât AM UITAT SĂ STRĂLUCESC!

De cele mai multe ori uităm cât de valoroși suntem, uităm să ”strălucim”, chiar dacă avem motive să o facem. Și ne considerăm lipsiți de valoare fără o confirmare exterioară sau dacă nu ne este satisfacută nevoia de a fi utili. Uneori, durerile provocate de eșecuri, de nereușite, ne îmbracă într-o culoare lipsită de strălucire. Ne cufundăm în apatie, în victimizare, refuzând (de cele mai multe ori, fără să ne dăm seama) să mai fim văzuți de persoanele dragi de lângă noi.

Tu cand ai strălucit ultima oară?

Redescoperă-ți strălucirea cu tehnica Theta Healing! Vezi agenda următoarelor evenimente pe această temă, aici.