Trăim într-o societate într-o continuă și rapidă schimbare; lumea în care trăim devine din ce în ce mai complexă și mai bogată în oportunități; cu cât sunt mai multe oportunități, cu atât alegerile devin mai dificile și pentru a ști că alegerea pe care ai luat-o este cea mai bună soluție pentru tine, ai nevoie să ai la dispoziție cel mai bun echipament în evoluția ta.
Stresul a început să devină o normalitate, deși efectele sale pe termen lung pot fi devastatoare. Învățând cum să-ți gestionezi energia, gândurile, sentimentele, alegerile, devii creatorul propriei tale vieți.
Alegem în fiecare moment și fiecare moment reprezintă un context, respectiv o situație, față de care avem o anumită percepție, în funcție de care facem alegerea.
Succesul înseamnă să obții ceea ce îți dorești; este o urmare sau un rezultat al acțiunilor tale, respectiv al alegerilor tale. Tot ceea ce faci sau nu faci are un rezultat. Dacă acest rezultat corespunde așteptărilor tale, spui că ai avut succes; dacă nu corespunde, spui că ai eșuat.
Coaching-ul este metoda care te sprijină să alegi și să decizi în mod conștient; te ajută să îți identifici propriile resurse și să îți găsești propriile soluții, acele soluții care știi că sunt cele mai bune pentru tine; este o metodă de a direcționa, instrui și pregăti o persoană sau un grup de persoane, cu scopul de a atinge obiectivele setate sau de a deprinde anumite abilități.
Cui se adresează?
– „Ce ar trebui să fac?”, „Nu știu ce vreau.”, „În ce direcție se îndreaptă viața mea?” – sunt câteva întrebări cu care ne confruntăm din ce în ce mai des, iar stresul cotidian ne împiedică sau ne îngreunează găsirea soluțiilor și răspunsurilor concrete.
– Deseori, în cadrul companiilor, întâlnim manageri nemultumiți de nivelul propriilor abilități sau copleșiti de povara sarcinilor și problemelor pe care le implică funcția deținută, sau care, în lupta cu obiectivele lunare, trimestriale, anuale, își pierd entuziasmul de a se îngriji de oamenii din echipă și relațiile dintre aceștia.
Dacă te regăsești în una din aceste incertitudini, ai putea avea nevoie de un coach care, prin tehnici de consultanță, sociologie, leadership, te va ajuta să descoperi motivele, adevaratele forțe (atuuri) necesare pentru depășirea obstacolelor și stabilirea scopurilor și implementarea unui plan de acțiune specific pentru schimbări pozitive în viața ta.
Ce obții în urma unui program de coaching?
✔creșterea încrederii în propriile forțe și stabilirea priorităților în viață
✔depășirea obstacolelor interioare, claritate în luarea deciziilor
✔obținerea unui echilibru între diferite laturi ale vieții personale și profesionale
✔un management eficient al timpului
✔o atitudine calmă, eliberarea de frustrare și stres
✔stimularea creativității
✔îmbunătățirea relațiilor interpersonale
✔rezolvarea unor dificultăți de comunicare în relația cu tipuri diferite de persoane
✔dezvoltarea abilităților de leadership
✔gestionarea și chiar anticiparea crizelor în carieră/viața privată